Bemutatkozik a Colombia El Bosque

Nagy Gábor

A kolumbiai kávé hallatán bizonyára neked is a prémium minőség villan be először, és ez nem véletlen. Kolumbia éghajlati adottságai – az Andok vulkanikus talaja, a magas tengerszint feletti magasság és a változatos mikroklímák – ideális környezetet biztosítanak a különleges kávéfajták termesztéséhez. Az itt készült kávék világszerte híresek összetett és egyedi ízvilágukról.

Korábbi cikkemben már bemutattam egy kivételes kolumbiai kávéújdonságot a Colombia El Tesoro-t, most pedig továbbra is Kolumbiában maradunk, hogy egy újabb gyöngyszemet kóstoljunk: a Colombia El Bosque-t, amely az Urrao régió szívéből, Antioquiából származik.

Ez a kávé azért is különleges, mert a mögötte álló családi történet, valamint a farm különleges mikroklímája mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az El Bosque méltó helyet foglaljon el nálunk, a Röast Coffee kínálatában.

A farm, ahol a varázslat születik

Edgar León és családja több mint 15 éve műveli gondosan a Finca El Bosque farmot, 2000-2100 méteres tengerszint feletti magasságban, ahol a speciális mikroklíma és a szenvedélyes munka páratlan kávét eredményez. A farm családi vállalkozás: Edgar, felesége és két lánya közösen ápolják a kávétermesztés mesterségét, minden általuk termesztett kávéban érezhető az évtizedes tapasztalat és elkötelezettség.

Kiegészítésként az Urrao régió különleges klímája és adottságai tökéletes alapot biztosítanak a kávé számára, amely nem csak kiváló minőségű, de fenntartható, környezetbarát módszerekkel készül, hűen tükrözve a természet és az ember harmonikus együttműködését.

Igazi őszi hangulat a csészédben!

Az új El Bosque kávénk ízjegyeiben a csipkebogyó friss gyümölcsössége dominál, amit lágy, vajas kekszes árnyalatok kísérnek – ezzel tökéletes őszi harmóniát teremtve.

Az El Bosque eszpresszóként elkészítve mutatja meg legjobban gazdag, rétegzett ízvilágát. A telt, intenzív testességet finom gyümölcsös karakterek egészítik ki, míg az utóíz édes – kekszes jegyei gondoskodnak a tökéletesen kiegyensúlyozott, emlékezetes zárásról.

Ízjegyek
Megkóstolod?

Ha szereted az intenzív, mégis gyümölcsösen könnyed eszpresszókat, az El Bosque tökéletes választás lesz. Hisszük, hogy ez a különleges kávé – akárcsak az eddigi újdonságaink – belopja magát a szívedbe, és újabb kedvenced lesz.

Ha megkóstolnád, itt tudsz rendelni ebből a fantasztikus kávéból.

Farmers
Colombia