Colombia Sebastian Ramirez El Placer Purple Fruits
Fedezd fel a Colombia Sebastian Ramirez El Placer Purple Fruits Kávé Különlegességét
Kolumbia híres a világ egyik legjobb kávétermő vidékeként, és a Sebastian Ramirez El Placer Farms projekt különösen kiemelkedő helyet foglal el ebben a tekintetben.
A farm Quindío megyében található, amely az ország kávéövezetének szívében helyezkedik el. Az itt termesztett kávék rendkívül kedvező környezeti feltételek mellett nőnek, ami hozzájárul a kivételes minőséghez és ízvilághoz.
Sebastian Ramirez negyedik generációs kávétermelő és az egyik úttörője a kísérleti fermentációs feldolgozásnak. A helyi laboratóriummal történő szoros együttműködés segített abban, hogy Sebastian és csapata jobban megértse a helyi flórát, élesztőket, baktériumokat melyek kulcsszerepet játszanak a fermentációs folyamatok során. Valamint fontos, hogy különleges figyelmet fordítanak a fenntartható gazdálkodási módszerekre és a magas színvonalú termelési folyamatokra.
Sebastian egy személyes találkozás során elmesélte nekünk, hogyan örökölte a farmot a nagyapjától és mivel nagyon drága a tiszta víz ezért úgy döntött, hogy kevesebb mosott kávét dolgoz fel, helyette inkább elsődlegesen a szárított és úgynevezett kísérleti feldolgozású ún. "infused" kávékkal is próbálkozik.
Az "infused" kávét magyarul talán úgy lehetne fordítani, hogy az „áztatott” kávé mely készítése magában foglalja azt a folyamatot, amely során valamit (például kávét 😊) egy másik anyaggal jelen esetben kékszőlővel áztatnak és speciális anaerob fermentációs technikával dolgoznak fel, hogy átvegye annak ízét és aromáját.
Maga a feldolgozási folyamat több lépcsőfokból tevődik össze. Első lépésként kiválogatják a cseresznyéket, figyelve, hogy 95%-ban teljesen érett és 5%-ban félérett szemek legyenek összekeverve, a Brix foka pedig 18-20 között legyen.
Ezután a cseresznyéket anaerob környezetben fermentálják 200 literes tankokban 120 órán keresztül, konstans 18 fokon, borélesztő hozzáadásával. Majd hántolják és további 72 órán át fermentálják anaerob környezetben, ahol CO2-t, szárított kékszőlőt és gyümölcscukrot adnak hozzá, folyamatos pH ellenőrzés mellett.
Ezt követi a szárítás, mely kontrollált körülmények között két fázisban zajlik. Az első fázisban a kávét 5 napig szárítják 40 °C -on, majd ezt követően 15 napig Grain Pro-ba csomagolva stabilizálják a szárítást.
A "Purple Fruits" elnevezés nem véletlen
Ez a kávé olyan ízjegyeket hordoz, amelyek leginkább az érett, lédús gyümölcsökre emlékeztetnek. A kávébabok gondos feldolgozása és a speciális fermentációs eljárások hatására a végeredmény egy lenyűgözően komplex nagyon tiszta ízprofil, kékszőlő, ibolya, orgona és aromás mézes édes ízek dominálnak. Ezek az intenzív gyümölcsös jegyek tökéletes harmóniában vannak a kávé természetes édességével és kiegyensúlyozott savasságával.
A kóstolási élmény
A Columbia Sebastian Ramirez El Placer Purple Fruits kávé első kóstolásra lenyűgöző élményt nyújt. Az illatában felfedezhetjük a friss kékszőlő gyümölcs és a virágok jegyeit, amelyek már az első pillanattól felkeltik az érdeklődésünket. Az ízvilágában a gazdag, gyümölcsös és intenzív virágok aromái mellett megjelenik egy kellemes mézes alap is, ami tökéletesen kiegészíti a kávé savasságát és testességét.
Miért érdemes kipróbálni?
Ha szereted a különleges kávékat, amelyek eltérnek a megszokott ízektől, a Columbia Sebastian Ramirez El Placer Purple Fruits kávé remek választás lehet a számodra. Ez a kávé nemcsak ízében különleges, hanem a mögötte rejlő szenvedély és szakértelem is érezhető minden csészében. Ideális választás mindennapi kényeztetésre vagy különleges alkalmakra, amikor valami igazán egyedit szeretnél kipróbálni.
Mivel nagyon kevés érkezett, ha ki szeretnéd próbálni mielőbb érdemes rendelned belőle.
Írj nekünk a sales@roastcoffee.hu címre és már küldjük is neked!
Az ára a 200g -os kiszerelésnek 5000 Ft + Áfa az 1000 g-os kiszerelésnek 20 000 Ft +Áfa.
Ígérjük, csodás ízélményben lesz részed!