Elindult a webshopunk! Szerezd be legújabb kedvencünket!

Nagy Gábor

Afrika gazdag kávétermelő vidékei közül ezúttal Kelet felé vesszük az irányt, és Kenyába utazunk, ahonnan legújabb különlegességünk, a Kenya Baragwi kávé érkezett – amelyet mostantól Te is megkóstolhatsz a Röast Coffee kínálatában.

A régió egyedi tulajdonságai

Kenya kiváló kávétermesztő rangját elsősorban az éghajlati és földrajzi adottságai miatt érdemelte ki, hiszen az Egyenlítő közelsége egyenletes hőmérséklet biztosít és a két esős időszak fedezi a kávéültetvények számára a szükséges vízellátást. A Kenya-hegy 1500-2100 méteres magassága lassítja a kávészemek érését, ami gazdagabb ízeket és élénkebb savasságot eredményez. A vulkanikus talaj pedig bőséges tápanyagot és jó vízelvezetést biztosít, amelyek nélkülözhetetlenek a kávécserjék egészséges növekedéséhez és a kiváló minőségű terméshez.

Új kávénk – a Kenya Baragwi

Baragwi Kenya központi részén, Kirinyaga megyében található, ahol a Kikuyu népcsoport közösségei élnek, és a terület elsősorban mezőgazdaságáról ismert. A már említett különleges klíma és a vulkanikus talaj hozzájárul ahhoz, hogy a Baragwi kávé egyedi, gazdag ízvilággal rendelkezzen, és világszerte elismert legyen.

Itt található a híres Baragwi Farmers’ Cooperative Society, amely több mint 3500 kistermelő szövetkezete, és az ő tulajdonukhoz tartozik a Guama kávé feldolgozó állomás is. A gyár 1986-ban kezdte meg működését, és azóta is jelentős szerepet tölt be a térségben.

Milyen feldolgozás jellemzi a kávét?  

A Kenya Baragwi kávénk különleges minőségét nem csak a termőhely adja, hanem a mosott eljárással történő feldolgozás is, amely során a kávécseresznyéket leszedés után fermentálják, majd a húsuktól megtisztítják. Az erjesztési folyamat 16 - 24 óráig tart a hőmérséklet függvényében, így a fermentáció tökéletesen kontrolláltan zajlik. Ezt követően a szemeket vízcsatornákban átmossák, hogy eltávolítsák a gyümölcshúst, majd természetes szárítóágyakra helyezik őket, ahol 10-18 nap alatt lassan kiszáradnak, így az elnyújtott folyamat biztosítja a kávé kivételesen tiszta és érett ízvilágát.

A termelők ügyelnek arra is, hogy a hőségben árnyékolják a szárítóágyakat, így a kávé megőrzi frissességét és ízgazdagságát. A gondosan válogatott kávészemeknek és az feldolgozásnak köszönhetően a Baragwi kávé élénk, gyümölcsös ízvilága intenzív élményt nyújt minden kávékedvelő számára.

Harmonikus ízjegyek

Ha megízleled, az első kortyoknál érzékelhetőek a piros bogyós gyümölcsök, majd finom virágos jegyekkel gazdagodik, ami kellemesen könnyeddé teszi az élményt. A kávé aromája hosszan megmarad a szájban, enyhe krémességgel kiegészítve, amely ezáltal tökéletes egyensúlyt teremt.

Ha szereted az intenzív gyümölcsös aromákat, ugyanakkor selymes ízekre is vágysz, akkor biztosan nagyon a szívedhez fog nőni a Baragwi kávé, ezt már most tudjuk! 😉  

Hogyan fogyaszd a Kenya Baragwi kávét?

A kávézás szerelmeseinek főként filterkávéként ajánljuk, ugyanakkor espresso alapú italokhoz is tökéletesen használható, mivel a gyümölcsösség erőteljes karakterét egy krémes textúra ellensúlyozza, így tejes italoknál is nagyon jól működik.

A Kenya Baragwi kávé jelentősége

Ez a kávé nem csupán egy különleges ital, hanem egy közösség munkájának gyümölcse. A kézi válogatás, a hagyományos módszerek megőrzése és az innováció révén a Kenya Baragwi hűen tükrözi a régió természeti adottságait és a közösség elkötelezettségét a minőség iránt.

Jó hírünk van!

Nem kell tovább várnod, hiszen elindult a webshopunk, a shop.roastcoffee.hu , így nem csak a KENYA BARAGWI-t, kaphatod meg most bevezető áron, de számos más ínyencséget is könnyen beszerezhetsz!

Kellemes kávézást kívánunk! 🤩

Kenya