Ethiopia Beshasha: egy különleges kávé Agaro szívéből
Etiópia, avagy a kávé szülőföldje, évszázadok óta híres egyedülálló és különleges kávéfajtáiról. A térség kávékincsei a világ legkifinomultabb kávérajongóinak is folyamatosan új élményeket nyújtanak, és most egy igazi gyöngyszemmel érkezünk hozzád. Ezúttal Agaro városába kalauzolunk, hogy megismerhesd az Ethiopia BESHASHA kávé varázslatos világát!
Agaro – a szülőföld
Agaro egy város Délnyugat-Etiópiában, Jimma zónájában, közel az ősi erdőkhöz, amelyeket a kávé bölcsőjeként tartanak számon. Ez a térség az egész világ egyik legfontosabb kávétermelő és kereskedelmi központja is. A Jimma régió különleges mikroklímája és gazdag ökológiai rendszere biztosítja, hogy az itt termesztett kávék egyedülálló, karakteres ízvilágot képviseljenek, ami a legigényesebb kávérajongók számára is új élményeket nyújt, így biztosak vagyunk benne, hogy Neked is elnyerni tetszésedet!
A kivételes termelő: Mustefa Abakeno
Az Ethiopia BESHASHA egy igazán különleges kávé, amely egy nem mindennapi kistermelő, Mustefa Abakeno farmjáról származik. Mustefa 2040 méter magasan, Agaro közelében műveli 18 hektáros birtokát. Kávéjának különlegessége nemcsak a gondos termesztésben rejlik, hanem a feldolgozási folyamatban is. A farmon található saját feldolgozó állomása kétféle eljárást alkalmaz: a kávé felét mosott eljárással dolgozzák fel, míg a másik felét natúr eljárással szárítják. A mosott eljárás során a vízhiány és a szűkös hely miatt a kávé mindössze 8 órán át fermentálódik, ami rövidebb, mint a hagyományos etióp módszerek, de Mustefa precizitásának köszönhetően azonban ez a rövidített folyamat is kivételes ízvilágot eredményez. A kávészemek ezt követően 13-16 napig szárítóágyakon száradnak. A gondos feldolgozásnak köszönhetően a végeredmény egy kifinomult, gazdag ízű kávé, amely minden kortyban hordozza a termőterület egyediségét.
Egy izgalmas ízvilág, amit muszáj megízlelned!
Az Agaro régióban termelt kávék híresek a komplex és változatos ízjegyeikről, és ez alól a Ethiopia BESHASHA sem kivétel. Ebben a kávéban a friss mandarin gyümölcsös jegyei, a méz édes selymessége és a fekete tea karakteres aromája találkozik. Fajta szempontjából ez a kávé 100% Arabica, amely Heirloom variánsokból, pontosabban 74110 és 74112 jelű változatokból áll. Nem csak akkor érdemes adnod neki egy esélyt, ha a lágy, ugyanakkor komplex ízek megszállottja vagy, de akkor is bátran ajánljuk, ha értékeled a kézműves gondoskodást és a tradicionális módszerekkel való előállítást. Ez a kávé tökéletes példa arra, hogy hogyan lehet ötvözni a hagyományos kávétermesztést a modern feldolgozási technikákkal, melynél minden kortyban megtestesül a termőföld, a napsütés és a gondoskodás esszenciája. Próbáld ki Te is ezt az etióp remekművet, melynek fogyasztását espressoként vagy filter kávéként is ajánljuk. Nálunk a Röast Coffee-nál medium-light pörköléssel készítjük Neked,amit a webshopunk-on már be is tudsz szerezni!
(Azért előre szólunk: vigyázz, mert függőséget okoz! 😉)