Megnyitottunk!
Megnyitott a Röast Coffee kávépörkölő üzeme és oktatóstúdiója Budaörsön
A 2024 áprilisa mozgalmasan telt el a számunkra, mert április 11-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk a Röast Coffee kávépörkölő üzemet és oktatóstúdiót Budaörsön. Nagyon tartalmas eseményen vagyunk túl, amiről több médium is beszámolt. Olyan izgalmas és érdekes cikkek születtek amit szívesen osztunk megveletek:
Például Nagy-Bertók Anitával, a szakmai vezetőnkkel egy szuper interjút készített Filákovity Radojka a WMN újságírója amit érdemes elolvasnotok itt, mert a cikkből megtudhatjátok, hogyan is készíthető el „kotyógósból” a specialty kávé.
De megjelentünk a Telex és a HVG oldalán is és még videót is készített rólunk a Cofffriends csapata amit ez úton is nagyon köszönünk!
A jó hangulatú megnyitónkat a RoastarZrt. elnök-vezérigazgatójának Nagy-György Zoltánnak a beszéde indította, aki betekintést engedett a színfalak mögé, az üzem megalapításának gondolatától annak elkészüléséig, a megnyitó napjáig. Kiemelte filozófiánkat, hogy barátságos, befogadó csapatként szeretnénk a versenytársak és kávérajongó közönség felé nyitni, és egy innovatív, szakmai alapon nyugvó egymást támogató– segítő közösség építését tervezzük.
Rendezvényünkön Budaörs önkormányzata is képviseltette magát Vágó Csaba kabinetvezető személyében, aki sok szerencsét kívánt a friss vállalkozásunknak Budaörs nevében, és köszönetet mondott, amiért a Röast Coffee márkanévben megjelenítésre került egy, a városra utaló „ö” betű.
A beszédeket követően Nagy-György Zoltán és Vágó Csaba a két szakmai vezetőnk Nagy-Bertók Anita és Nagy Gábor segítségével vágta át a megnyitást jelképező szalagot, így már hivatalosan ismegkezdhettünk a munkát az üzemben és az oktatóstúdióban.
Mit érdemes tudni rólunk, a Röast Coffee-ról?
Mi a Röast Coffee-nál egyedülálló koncepcióval nyitottuk meg Budaörsön üzemünket és stúdiónkat, és igyekszünk új szintre emelni a magyar kávézást. Célunk, hogy a hazai specialty és a non-specialty kávékínálatot színesítve alternatívát kínáljunk a piaci igények kielégítésére és a piac szélesítésére: legyen szó prémium non-specialty vagy specialty kávé értékesítéséről, bérgyártásról (készítünk nektek saját kávémárkát, ha szeretnétek), bérpörkölésről, vagy oktatásról.
Termékeinkkel elsősorban a viszonteladókat, a HoReCa szektort és az irodaházakat célozzuk meg, míg szolgálatásainkat az iparág többi szereplőjének, így más kávémárkáknak, kávépiaci szereplőknek, valamint amatőr, kezdő és haladó kávéipari szakembereknek is kínáljuk.
A Budaörs, Budapesti út 37. alatt található üzemünkben a piacon található egyik legmodernebb pörkölő gondoskodik a kávészemek tökéletességéről. A Stronghold S9X kategóriájának kiemelkedő darabja, mely innovatív technológiája révén adatgyűjtést és -elemzést végez, ami nem csupán konzisztens pörkölési minőséget eredményez, de lehetővé teszi a munkafolyamataink optimalizálását is. A szabadalmaztatott háromszoros fűtési rendszerével értő kezek között pedig kitűnő pörkölés érhető el, és így az üzem akár bérpörkölésre is lehetőséget kínál.
Szeretnék, ha a pörkölés mellett a képzések és a szakmai támogatás is kiemelt figyelmet kapna, ezért olyan képzési programot állítottunk össze, hol a tudásra szomjazók megismerhetik a kávé eredetét, történelmét, elkészítési és fogyasztási formáit, elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek az ízérzékelés, a kávéfajták, a kávékészítés elemeiről, így a zöldkávé kiválasztásától kezdve a tökéletes csésze kávé elkészítéséig. Az SCA kurzusok vizsgával zárulnak, így amennyiben a résztvevő az összes modult sikeresen teljesíti, a rangos SCA Coffee Diploma tulajdonosává válik.
A hallgatók Nagy-Bertók Anitától - aki a Specialty Coffee Association, World Coffee Association országos és világbajnokságainak és a szakmai zsűriknek megbecsült tagja - sajátíthatják el a tudás színe-javát a modulok során, 4-5 fős csoportokban.
Azoknak, akik nem akarnak vizsgázni kötetlenebb hangvételben is kínálunk látogatási lehetőséget, mégpedig csapatépítők formájában. Ilyen esetben egyidejűleg akár 10 személy is megismerkedhet a kávékészítés fortélyaival, amire sok szeretettel várjuk a jelentkezőket.
Webshop is lesz még az idén
A közeljövőben az üzleti partnerek, érdeklődők, baristák számára több nyílt napot és versenyt is szervezünk, hogy bemutathassuk újabb és újabb kávékülönlegességeinket, és már nem sokat kell aludni, mert még ebben az évben elindítjuk a webshopot, amelyen keresztül akár magánszemélyek is rendelhetnek termékeinkből.
Ha további érdekes infókra vágysz kövess minket a Facebook-on és az Instán is!
Nos, most annyit írtam, hogy megérdemlek egy cascarát.
Hogy az micsoda? Arról majd legközelebb 😉.
Csodaszép napot nektek.