Röast SCA képzések és tanfolyamok
Többen kérdeztétek tőlünk, hogy hol érhetitek el az aktuális képzéseinket. Ezért úgy gondoltuk, hogy összeszedjük számotokra az összes Nagy-Bertók Anita által tarott és jelenleg elérhető tanfolyamunkat és képzésünket, amit fontosnak vélünk bemutatni nektek.
Jelen bejegyzésben az SCA képzésekkel foglalkozunk és egy következő bejegyzésben pedig a többi tanfolyamunkról tájékozódhatok.
Hogy lehet képzésre jelentkezni?
Alapvetően két módon lehet hozzánk csatlakozni egy-egy oktatás erejéig:
- meghirdetünk egy időpontot az adott képzésre: a social média felületeinken ezért is érdemes csatlakozni hozzánk itt és itt 😊és ott jelezheteitek, ha részt vennétek egy programban,
- gyűjtjük a jelentkezőket, és ha adott képzésre megfelelő számban jelentkeztek, akkor elindítjuk az adott tanfolyamot, ezért ha gondolkodtok valamely programunkban akkor írjatok nekünk az info@roastcoffee.hu e-mail címre és keresni fogunk.
SCA képzések - Mi is az az SCA?
Az SCA CDS (Coffee Diploma System) egy nemzetközileg elismert oktatási rendszer, mely számos képzési programot kínál és különböző szinteken, témákban segíti a kávé iránt érdeklődőket, a kezdőktől a profi baristákig.
A tanfolyamok vizsgával zárulnak, ahol teszteljük a megszerzett ismereteket, majd a résztvevőt a tanfolyam szintjének megfelelő ponttal jutalmazzuk az SCA Coffee Diploma System programjában.
A részvételi díjak tartalmazzák a snackeket, a kávét és a jó hangulatot is. 😊
SCA Képzési programunk elemei:
· SCA Bevezető képzés
· SCA Barista képzések
· SCA Brewing (filterkávé) képzések
· SCA Sensory (érzékszervi) képzések
SCA BEVEZETŐ KÉPZÉS - SCA BEVEZETÉS A KÁVÉ VILÁGÁBA
Az SCA Bevezetés a Kávé Világába kurzus alatt bemutatjuk a kávé eredetét, történelmét, különböző elkészítési és fogyasztási formáit és megismerkedhetünk a kávé sokféle aromájával. Megmutatjuk azt a folyamatot amin a kávé keresztülmegy a kávéfarmoktól kezdve egészen a végső felhasználóig. A fél napos tanfolyam magában foglal egy kávékóstolást (cupping) is, amely lehetővé teszi különböző kávé ízjegyek felfedezését. A tanfolyam alkalmas azoknak, akiknek nincs korábbi kávés tapasztalata és egy rövid írásos vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán szerzett ismereteket.
A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A képzés időtartama: kb. 5 óra
Ára bruttó: 149 900,- HUF
SCA BARISTA KÉPZÉSEK
SCA BARISTA ALAPKÉPZÉS
Ez a modul lehetővé teszi az alapvető kávé ismeretek és gyakorlati készségek elsajátítását, hogy elkezdhesd barista karriered. A tanfolyam alkalmas azok számára, akiknek nincs korábbi barista tapasztalata, valamint olyanok számára is, akik valamilyen tapasztalattal rendelkeznek ugyan, de szeretnék frissíteni meglévő ismereteiket, vagy elméleti tudásukat tovább fejlesztenék.
A részletes program:
· Alapvető információk a kávéról
· A kávé története
· A kávé típusai
· Espresso készítés lépései
· Tej textúrázási technikák
· Berendezés karbantartása
· Munkaterület menedzselése
· Alapvető egészségügyi és biztonsági kritériumok
A tanfolyam egy rövid gyakorlatiés írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 5 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 1 nap
Ára bruttó: 149 900,- HUF
SCA BARISTA KÖZÉPFOKÚ KÉPZÉS
A Középfokú Barista Képzés olyan, már meglévő tudásra épülő gyakorlatorientált képzés, amely a kávé mélyebb megértésére és az elkészítési technikák precízebb megvalósítására épül.
Foglalkozunk a tej tulajdonságaival, elkészítésének módszertanával, beleértve a latte art-ot is. Ezen felül egészségügyi, biztonsági, vendéglátói és az alapvető üzleti ismeretekkel is bővítjük hallgatóink tudását.
Ez a tanfolyam alkalmas olyan szakemberek számára, akik már baristaként tevékenykednek.
A részletes program:
· Kávéfajták, termőhely, feldolgozási módszerek és íz
· Az őrlők megértése, őrlés, adagolás és tömörítés
· Espresso extrakció és kávé készítés
· Latte art
· Munkafolyamat-stratégiák és munkaterület-kezelés
· Alapvető pénzgazdálkodás
· Vendéglátóipari kiszolgálás
· A berendezések karbantartása és hibaelhárítás
· Egészségügyi, biztonsági és higiéniai ismeretek
A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 2 nap
Ára bruttó: 219 900,- HUF
SCA BARISTA FELSŐFOKÚ / PROFESSZIONÁLIS KÉPZÉS
A Professzionális Barista Képzést képzett, tapasztalt baristák számára ajánljuk, akik már sikeresen elvégezték a Középfokú Barista Képzést. A kurzus alatt tudományos és vezetői szempontokat is figyelembe véve mélyítjük el a jelentkezők meglévő kávés tudását.
A részletes program:
· A kávé felsőfokú elemzése
· Cupping protokollok
· A kávéban előforduló ízek, aromák és textúrák megértése
· Espresso extrakciós elmélet
· A víz kémiája
· A tej kémiája
· Haladó latte art
· Kávézó menedzsment
· Haladó higiéniai, egészségügyi és biztonsági ismeretek
A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgákkal zárul a harmadik napon, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 25 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 3 nap
Ára bruttó: 319 900,- HUF
SCA BREWING (FILTERKÁVÉ) KÉPZÉSEK
SCA BREWING ALAPKÉPZÉS
Az Alap Brewing Képzés kezdőknek mutatja be a különböző filter kávé készítési technikákat, Chemex, V60, AeroPressés French Press segítségével.
Tematika:
· Alap filter kávé ismeretek
· Bevezetés különböző filter kávé készítési módszerekbe
· A víz-kávé arány alapjai
A tanfolyam egy rövid gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 5 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 1 nap
Ára bruttó: 149 900,- HUF
SCA BREWING KÖZÉPFOKÚ KÉPZÉS
A Középfokú Brewing Képzés olyan gyakorlati képzés, ahol megtanulunk őrleményt elemezni, különböző brewing módszereket összepárosítani a megfelelő őrleménnyel, illetve foglalkozunk kávéextrakció elemzéssel táblázat és grafikonok segítségével. A tanfolyamot az alapfokú képzés elvégzése után javasoljuk.
Tematika:
· A kávéőrlés alapvető szempontjai
· Grinders / Burrs típusok
· Őrlemény analízis
· Brewing/Filter kávé irányelvek
· Brewing analizálás
· Brewing folyamat
A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 2 nap.
Ára bruttó: 219 900,- HUF
SCA BREWING FELSŐFOKÚ / PROFESSZIONÁLIS KÉPZÉS
A Professzionális Brewing Képzés alkalmas megfelelő tapasztalattal rendelkező baristák számára, akik már sikeresen elvégezték a Középfokú Brewing Képzést. Megvizsgáljuk, hogy hogyan befolyásolja a hőmérséklet, a pH, a vízminőség, a pörkölési mód és a őrlemény mérete a kávé ízjegyeit és extrakcióját.
Tematika:
· Pörkölési mód és kávé profil elemzés
· Brewing áthidalással
· Őrlemény méret és ízelemzés
· Extrakció és erősség
· Hőmérséklet változás hatása
· Savak – Kávé kémia
· A víz minősége és ennek hatása
A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgákkal zárul a harmadik napon, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 25 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 3 nap.
Ára bruttó: 319 900,- HUF
SCA SENSORY (ÉRZÉKSZERVI) KÉPZÉSEK
SCA SENSORY ALAPKÉPZÉS
A Sensory alapképzés által megismerkedhetünk az érzékszervi értékelés alapjaival. Gyakorlati és interaktív módszerek segítségével fedezzük fel a kávéban fellelhető aromák és ízjegyek sokaságát.
Tematika:
· Érzékszervi értékelés fontossága és a vezetett kávékóstolás (cupping) folyamata
· Érzékszervi sajátosságok, szaglás és ízlelés
· Különböző ízjegyek és aromák felismerése
· Vezetett kávékóstolás (cupping) protokoll megértése
A tanfolyam egy rövid gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a nap folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 5 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 1 nap.
Ára bruttó: 149 900,- HUF
SCA SENSORY KÖZÉPFOKÚ KÉPZÉS
A Középfokú Sensory képzés azoknak a szakembereknek alkalmas, akik jobban el szeretnének mélyülni az érzékszervi tudományokban, illetve segítséget nyújt abban, hogy ezek az új ismeretek hogyan alkalmazhatóak a kávéiparban.
Tematika:
· Hogyan ízlelünk, érzékelünk és értelmezzük ezeket
· Vezetett kávékóstolás (cupping) lebonyolítása
· Érzékszervi módszerek fontossága kávés vállalkozásokban
A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgával zárul, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 10 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 2 nap.
Ára bruttó: 219 900,- HUF
SCA SENSORY FELSŐFOKÚ / PROFESSZIONÁLIS KÉPZÉS
A Professzionális Érzékszervi Képzés alkalmas azok számára, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek és már sikeresen elvégezték a Középfokú szintet. A kurzus célja, hogy a jelöltek érszékszervi kóstolással kapcsolatos képességeit szakmai szinten tökéletesítse.
Tematika:
· Érzékszervi vezetői képesség elsajátítása
· Profilozás és minőségi azonosítás
· Az érzékszervi labor felállítása és megszervezése
· Csapat irányítása, tréningelése és felügyelete
· Haladó érzékszervi módszerek
A tanfolyam gyakorlati és írásbeli vizsgákkal zárul a harmadik napon, ahol teszteljük a kurzus folyamán megszerzett ismereteket. A modul sikeres elvégzése 25 ponttal jutalmazható az SCA Coffee Diploma System programjában.
A tanfolyam hossza: 3 nap.
Ára bruttó: 319 900,- HUF
Szeretnél jelentkezni valamelyik képzésre?
Írd meg a neved, a telefonszámod, a kiválasztott képzést és kollégáink keresni fognak a következő képzési időponttal.
Nem sikerült választanod?
Ha nem sikerült választanod, akkor nézz szét kiegészítő képzéseink között is, írj nekünk itt vagy az info@roastcoffee.hu e-mail címre és segítünk neked megtalálni a megfelelő megoldást.
Aktuális árlistánkat itt éritek el.
Várunk sok szeretettel!
A feltüntetett árak 2024. július 1-től visszavonásig érvényesek.